Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dezelfde techniek, met meer flexibiliteit

Een voorspelbare reiniging en obturatie door een consistente vormgeving. Dit is kortweg wat het Protaper-systeem van Dentsply Sirona Endodontics op een makkelijke en veilige manier vermag.

De nieuwste uitbreiding van dit systeem is Protaper Gold. Het betreft een upgrade ten opzichte van Protaper Universal en is speciaal ontwikkeld voor Universal-gebruikers die niet van techniek willen veranderen, maar wel willen profiteren van de betere veiligheid die de nieuwste ontwikkelingen in de metallurgie met zich meebrengen. Qua vijlsequentie, vijlgrootte, motorinstellingen en obturatiemethoden is Protaper Gold gestoeld op dezelfde filosofie als de eerste generatie Protapers. De voordelen zijn onder andere meer flexibiliteit en meer weerstand tegen cyclische vermoeidheid. Ook belangrijk is dat Protaper Gold beter aanvoelt en een beter zicht biedt. Dit is te danken aan de kortere schacht.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-017-0016-8/MediaObjects/12496_2017_16_Fig4_HTML.jpg

Vanaf december vervangt Protaper Gold het huidige Universalsysteem, waarmee dan ook wordt gestopt. Daarom is het goed om te weten dat alle huidige Universal-obturatiemethoden, zoals paper points, guttapercha points, Thermafil en Guttacore, compatibel zijn met Protaper Gold. De Protaper Goldmaten zijn precies dezelfde als die van de Universal, dus de obturatieproducten passen. Als het kanaal is behandeld met Protaper Gold is het gewoon mogelijk om Guttacore te gebruiken. Hiertoe wordt de juiste ISO-maat gekozen, bijvoorbeeld een Guttacore van 0,25 bij het afwerken met een Protaper Gold F2.

Ten slotte: voor Protaper Gold kan de bestaande motor met de huidige Protaper Universal-motorinstellingen worden gebruikt.

Inl.: Dentsply Sirona Customer Services
T: 088 024 52 00
E: benelux-pre-info@dentsplysirona.com
I: www.​dentsplysirona.​com

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.