Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Compact freessysteem

De digitale tandheelkunde wordt steeds meer geïntegreerd in de dagelijkse tandheelkundige praktijken: het aantal praktijken met een intraorale scanner neemt toe. Een optie is dan om het techniekwerk in eigen huis te houden in plaats van uit te besteden. Daarvoor is dan wel een freesapparaat nodig.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0026-9/MediaObjects/12496_2020_26_Fig2_HTML.jpg

De PrograMill One van Ivoclar is daarop ingesteld: een klein apparaat met een gewicht van slechts 26,5 kg past overal in de praktijk. Het apparaat heeft een freestechnologie met 5 assen, waarbij het blokmateriaal om de frees heen roteert met een constante toevoer; het freesinstrument blijft in contact met het werkstuk.

De verwerkingstijd wordt daardoor aanzienlijk verkort en schijnt als resultaat zowel een uitstekende oppervlaktekwaliteit als pasvorm te hebben met weinig slijtage van het freesinstrumentarium. Doordat de freestijd kort is, zou zelfs de patiënt op de restauratie kunnen wachten, dit in tegenstelling tot de meeste andere apparaten, waarbij patiënten aan het einde van de dag of de andere dag terug moeten komen voor het plaatsen van de restauratie.

Het indicatiegebied van de PrograMill One zijn (partiële) kronen als inlays, onlays en veneers. De blokmaterialen die gebruikt kunnen worden zijn IPS e.amx CAD, Empress CAD en Tetric CAD. Vanuit de redactie zijn we benieuwd naar de exacte werking en kwaliteit van de restauraties.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0026-9/MediaObjects/12496_2020_26_Fig3_HTML.jpg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.