Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chloorhexidine-lijn

Het Zwitserse bedrijf Curaprox poogt de tandheelkundige consumentenmarkt te veroveren met stijlvolle tandenborstels en lekkere, vernieuwde tandpasta’s, waarover we in een eerdere editie van TP Nieuws hebben bericht.
Deze producten zijn ontwikkeld vanuit een preventief oogpunt, maar er zijn ook patiënten die producten vanuit een breder perspectief willen kunnen gebruiken. De Perio Plus-lijn sluit daar volledig op aan met vier verschillende typen mondspoelingen, een gel en een tandpasta met als hoofdbestandsdeel het bekende of gevreesde chloorhexidine als hoofdbestanddeel.


Wat maakt deze producten anders?
Dat is volgens de fabrikant de toevoeging van citrus aurantium amara, een bioflavonoïde (pigmentstoffen uit o.a. fruit) gewonnen uit sinaasappels, genaamd Citrox. Dit heeft tevens een breed antibacterieel, antiviraal en anti-schimmeleffect. Door de combinatie van chloorhexidine en Citrox kan de dosering van chloorhexidine daarin lager blijven. De spoelmiddelen komen in een dosering van 0,2 tot 0,05 %, waarbij de hogere concentraties voorgeschreven kunnen worden na (kaak)chirurgische ingrepen en de lagere voor langdurig gebruik. De Periogel heeft zelfs een concentratie van 0,5% en moet de symptomen van parodontitis en periimplantitis direct verminderen.

 

De tandpasta heeft een dosering van 0,09%, zodat deze langdurig gebruikt kan worden. Voor het langdurige gebruik moesten natuurlijk wel de nadelen van de chloorhexidine worden ondervangen. Door de toevoeging van de bioflavonoïde zou er geen verminderd smaakgevoel optreden. En als sterk verkleurende voedingsmiddelen tijdens gebruik worden vermeden, zou de verkleuring van de mucosa en de gebitselementen geminimaliseerd kunnen worden.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.