Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beurswaarde aanbieders van clear aligners verschrompelt 

Diederik Wieman
De twee grootste aanbieders van clear aligners, SmileDirectClub (SDC) en Align Technology laten wederom teleurstellende resultaten zien. Beide bedrijven hebben flink last van de economische tegenwind, waardoor de vraag naar aligners afneemt. Dit vertaalt zich in de beurskoersen van de bedrijven, die beide aan de NASDAQ noteren. De waarde van Align Technology daalde dit jaar met maar liefst 73% terwijl SDC in november een dieptepunt bereikte op 0,54 dollarcent.
Premium

Het koersverloop van de bedrijven vertoont al lange tijd een dalende lijn. Het meest dramatisch is de koers van SDC. De onderneming ging in het najaar van 2019 naar de beurs voor ruim 20 dollar per aandeel, maar halveerde na twee maanden al in waarde. Sindsdien zette de daling gestaag door. Op dit moment is het aandeel nog maar zo’n 60 dollarcent waard. Aan Align Technology beleefden beleggers meer plezier. Althans: degenen die op de juiste momenten wisten in- en uit te stappen natuurlijk. Het kreeg zijn eerste notering aan de NASDAQ in januari 2001 tegen een koers van rond de 10 dollar. Na een gestage stijging schommelde het aandeel jarenlang tussen de 30 en 40 dollar. In 2018 ging het echter rap omhoog tot bijna 400 dollar per aandeel en twee jaar later (sept. ‘21) bereikte de koers een all time high op 714,15 dollar. Wie toen vergat uit te stappen heeft pech. De koers ging sindsdien alleen nog maar zuidwaarts: een aandeel Align Technology kost momenteel rond de 195 dollar, nog altijd bijna twintig keer zoveel als de introductieprijs. Dat dan weer wel. 

 

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.