Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Behandelvoorstellen beter communiceren

Het interpreteren van 3D-beelden behoort inmiddels tot het standaardpakket van tandartsen. Dit geldt niet voor de patiënt, want die is niet vertrouwd met dergelijke beelden. Om de patiënt beter te kunnen uitleggen wat de beelden tonen, heeft Dentsply Sirona de Sidexis iX iPad app ontwikkeld.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-017-0033-7/MediaObjects/12496_2017_33_Fig6_HTML.jpg

Deze app visualiseert röntgenopnames en intraorale beelden en faciliteert aldus een goede communicatie tussen tandarts en patiënt. Ervaringen uit de praktijk leren dat als patiënten meer inzicht krijgen in hun gebitsituatie, het daaraan gekoppelde behandelvoorstel beter geaccepteerd zal worden.

De nieuwe versie 3.5 voor Sidexis iX is sinds januari 2017 in de Apple-appstore verkrijgbaar. Deze app verschaft toegang tot de bestaande 2D-data in de Sidexis-database. Hierin kunnen diverse implantaattypen worden gepositioneerd en als behandelvoorstel al spoedig worden getoond op de iPad van de patiënt.

Dentsply Sirona introduceert tevens de nieuwe Sidexis iX 4.0. Deze versie maakt het voor de tandarts mogelijk om driedimensionale röntgenbeelden op de iPad af te beelden als een 3D-weergegeven afbeelding en om de axiale, coronale en sagittale doorsneden van deze afbeelding te bestuderen. Tandarts en patiënt kunnen met hun vinger door de individuele afbeeldingen navigeren, net zoals de muis in Sidexis 4 wordt gebruikt om te navigeren in een 3D-bestand op de pc. Aanvullend kunnen gebruikers inzoomen met de van andere iPad-applicaties bekende twee-vingerbeweging. De röntgenbeelden worden zoals gebruikelijk via WLAN van de Sidexis 4-database gedownload en opgeslagen op de iPad.

Inl.: Dentsply Sirona
T: 079-36 01 953
E: info@dentsply.nl
I: www.​dentsply.​nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.