Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Afscheid van collega Michiel de Cleen

Vanmiddag heeft tandheelkundig Nederland afscheid genomen van collega Michiel de Cleen. Dat gebeurde online, het afscheid vond namelijk plaats in besloten kring. Michiel overleed vorige week op 59-jarige leeftijd aan een harstilstand.

Michiel studeerde af in 1988 en heeft het grootste deel van zijn carrière besteed aan de endodontologie. Hij was een zeer bevlogen endodontoloog die zijn kennis en kunde graag deelde met zijn collega’s. Michiel was een zeer gewaardeerde en vooral ook bekwame spreker op congressen. Daarnaast heeft hij zijn hele tandheelkundige leven ingezet voor de Nederlandse Vereniging voor Endodontologie.

Maar ik zal mij Michiel vooral herinneren om zijn warme karakter en zijn bulderende lach. We zijn tijdens onze studie vaak samen opgetrokken, en ook daarna bleef het contact altijd hartelijk. Als ik hem tegenkwam was de begroeting steevast hetzelfde: “Ha professor-doctor De Cleen…. ha doctor Loos”, titels die we geen beide overigens ooit hebben weten te vergaren. Maar wat deert het?

Samen aan het bier in Eetcafé De Bak waar hij tijdens de studententijd bijverdiende als ober. Vijfendertig jaar later samen in Wenen aan het bier na een Europees endo-congres. Allebei vijfendertig jaar ouder, maar aan hem zag je dat niet. Forever young.

Michiel was ook hoofdredacteur van TandartsPraktijk. Acht jaar lang was hij redacteur van TP en tussen 2005 en 2010 was hij hoofdredacteur. Met een klein, maar zeer gedreven ploegje zette hij TP in de markt. Michiel was de motor achter het blad. Onvermoeibaar en altijd vol ideeën. Dat moet ik hem nog maar eens zien na te doen.

Ik ga je missen, professor-doctor!

Sander Loos


Oud-hoofdredacteur TandartsPraktijk Michiel de Cleen overleden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.