Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

20 april verwijzersavond kindertandheelkunde bij ACTA

Bert Bukman
Er bestaan nogal wat vragen over waarom, wanneer en vooral wie te verwijzen naar ACTA of de Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT). Daarom organiseren ACTA Kindertandheelkunde en SBT op 20 april een informatieve avond. Met antwoorden op deze en meer vragen én waar ingegaan wordt op inhoudelijke zaken.
Kindertandheelkunde
© luckybusiness / stock.adobe.com
Er zijn tijdens deze avond over kindertandheelkunde ook lezingen over wanneer verwijzen, vanaf welke leeftijd, en de psychologie van een kind. Daarnaast komt de vraag aan de orde ‘waarom ACTA of SBT?’. De avond is voor zorgprofessionals bovendien geaccrediteerd bij het KRT.
De presentaties zijn:
  • 18.30 uur | Mijn Eerste Tandarts
    Het belang van een goede start en tips om baby’s en peuters te behandelen in de praktijk (Clarissa Bonifacio, tandarts-pedodontoloog en profile director OHS Pediatric Dentristy)
  • 19.00 uur | Casuïstiek: Komt een puber bij de tandarts
    Verwijsroute (Nicole Delmee, tandarts-pedodontoloog)
  • 19.45 uur | Kindertandheelkunde SBT
    Een multidisciplinaire benadering (Marieke Schorer-Jensma, tandarts-pedodontoloog en Yvonne Kuivenhoven, GZ-psycholoog kind en jeugd)

Meer informatie over avond kindertandheelkunde

Er wordt uitgegaan van een fysieke bijeenkomst. De bekende coronamaatregelen gelden in het gebouw (het gaat bijvoorbeeld om een mondkapje in de gangen en om afstand houden. De avond eindigt met een informele borrel. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 april.

Voor meer informatie over deze avond klik hier.

Er komen steeds meer compacte, hybride en relatief betaalbare CBCT-toestellen op de markt. Daardoor is het aantal CBCT-scans in de tandartspraktijken de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Maar in vergelijking met de conventionele röntgenfoto’s kan de dosis van een driedimensionale CBCT-scan veel hoger zijn. Daarom zijn de indicaties en de protocollen voor het maken van CBCT-scans bij kinderen van groot belang. Lees hier het hele verhaal. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.