Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

1e KOM-Symposium (Baarn, 5 oktober 2018) | Terugblik

Op 5 oktober jl. vond het eerste symposium van KOM (Keurmerk Onafhankelijke Mondzorg) in het volgens de inzichten van Feng Shui ingerichte Bomencentrum in Baarn plaats.

De veelzeggende introductiefilm ‘Het gezicht van het zorgsysteem’ luidde het symposium in. Volgens een van initiatiefnemers van het KOM – Hans Beekmans – is controleerbare kwaliteit in de tandheelkunde op termijn niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper. Naast de KOM-certificering is er een KOM-kwalificering in de maak, waarbij aan de betreffende praktijk specifieke eisen worden gesteld, zoals volledige transparantie, een praktijkvideopresentatie, visitatie door een KOM-commissie en een patiënttevredenheidsonderzoek.

RUIMTE VOOR KWALITEIT

Illusionist Dan Ie Fay knoopte op ludieke wijze de dag aan elkaar, waarna Erik-Jan Muts een kijkje gaf in de mogelijkheden van toekomstige tandheelkunde middels digitale technieken die ook voor communicatie met de patiënt ingezet kunnen worden om diens dentale bewustzijn sterk te vergroten. Ronald Muts, de volgende spreker, vraagt deelnemers in de zaal of zij denken dat de mond iets tekort KOMt. Hij laat dan in een duidelijk overzicht zien dat tekorten aan vitaminen en mineralen een heel belangrijke rol spelen in mondgezondheid. Het blijkt nu ook mogelijk om in iedere praktijk direct aan de stoel het vitamine D-gehalte te bepalen, bijvoorbeeld voorafgaand aan implantologie of parodontologie.

Lotte Meereboer laat aan de hand van casuïstiek de toepassingen van Invisalign zien, die op dit moment onbeperkt lijken. Jappe Buijs laat middels prachtige video- en fotografie de mogelijkheden zien van zachte-weefselchirurgie met de verschillende donor- en hechtingstechnieken. Etsbruggen kunnen bij kinderen vaak een goede, snelle en esthetisch fraaie oplossing zijn.

(Ronald Muts)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.