Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zo klein als een pen

Zo klein (of zo groot) als een pen is de nieuwe polymerisatielamp van Dentsply Sirona, genaamd Smartlite Pro. De uitvoering in roestvast staal dient om duurzaamheid te garanderen.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0062-5/MediaObjects/12496_2019_62_Fig1_HTML.jpg

Het valt ons direct op dat deze lamp qua uiterlijk overeenkomsten vertoont met de Valo van Ultradent, waarbij ook de Smartlite geen geleidingsbuis toont maar direct eindigt in een platte kop met een diameter van 10 mm, waarmee een molaar volledig belicht kan worden. De lichtsterkte bedraagt 12.500 mW/cm2 en wordt door het led-design gelijkmatig verdeeld over het uit te harden gebied. De lamp, die auditieve en tactiele signalen geeft, wordt bediend met één knop. Met andere woorden: hij piept en hij vibreert.

De Smartlite Pro wordt geleverd met een oplaadstation met twee batterijen, zodat de behandelaar altijd een volle batterij op voorraad heeft – hoewel al met één volle batterij goed een gemiddelde klinische operatiedag uitgevoerd kan worden. Om interproximale cariës tussen de frontelementen te beoordelen of extra licht bij te schijnen bij een minimaal invasieve endodontische opening, wordt er tevens een transilluminatietip bijgeleverd.

Meer informatie:
www.​dentsplysirona.​com

Zie ook het filmpje op:
https://​www.​youtube.​com/​watch?​v=​GXnp5haiNNI

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.