Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zirkoniumoxide: nieuw CAD/CAM blok voor CEREC gebruikers

ginodenotter
IPS e.max ZirCAD MT Multi laat een natuurlijke progressie zien van kleur en translucentie van dentine tot incisaal.

IPS e.max ZirCAD MT Multi is zirkoniumoxide, ontwikkelt voor de het vervaardigen van zeer esthetische kronen en driedelige bruggen. IPS e.max ZirCAD MT Multi is niet alleen verkrijgbaar als disc voor de tandtechniek, maar is nu ook beschikbaar voor CEREC- en inLab-systemen.

IPS e.max ZirCAD MT Multi-restauraties omvatten een geleidelijke progressie van kleur en translucentie van dentine naar incisaal, opgebouwd uit 60% dentine-, 20% transitie-, en 20% incisaal gebied.

Meervoudige grondstofproducten

Twee verschillende grondstofproducten worden gecombineerd in één blok: het medium translucente (MT) 4Y-TZP zirkoniumoxide en het zeer translucente (HT) 5Y-TZP zirkoniumoxide. Dit zorgt voor hoge translucentie aan het incisale gebied, terwijl het meer opaak 4Y-TZP zirkoniumoxide een hoge buigsterkte aan het dentine-gebied geeft, (850 MPa *) en een uitstekende breukweerstand (3,6 MPa · m1 / 2 **).

Slechts enkele werkstappen

Monolitische kronen en driedelige bruggen kunnen op efficiënte wijze worden vervaardigd en zorgen voor het behoud van tandstructuur. De restauraties kunnen conventioneel, adhesief of zelfadhesief worden bevestigd (bijvoorbeeld met SpeedCEM Plus).

Polijsten, glazuren of karakteriseren

IPS e.max ZirCAD MT Multi-blokken zijn verkrijgbaar in de formaten C17 en B45, in 7 A-D-kleuren en 1 Bleach-kleur. Na natte of droge verwerking worden de restauraties gesinterd, met behulp van b.v. Programat CS4 of CEREC SpeedFire. Ten slotte worden ze gepolijst met OptraFine en/of geglazuurd met IPS e.max Crystall./Glaze Paste Fluo met fluorescerend effect. Bovendien kunnen de restauraties ook worden gekarakteriseerd met behulp van de Dentin- of shades & stains van IPS e.max CAD Crystall./.

IPS e.max®, SpeedCEM®, Programat® en OptraFine® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.

* Typische gemiddelde waarde van biaxiale buigsterkte: R&D Ivoclar Vivadent, Schaan, Liechtenstein
** Dentine, meting van breukweerstand met behulp van de Vicker-testprocedure:: R&D Ivoclar Vivadent, Schaan, Liechtenstein (2017)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.