Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

X-Mind Trium CBCT

De combinatie van een kleine voxelgrootte (75 µm) met een klein field of view (FOV) van 40x40 mm tot een grotere FOV van 60x60, 80x80 en 110x80 mm maakt het nieuwe CBCT-apparaat van Acteon, de X-Mind Trium, zowel geschikt voor gebruik in de endodontologie als de implantologie.

Voor implantologen kunnen 3D-scans lastig leesbaar zijn als zich veel metalen (bijvoorbeeld metaalporseleinkronen) in de mond bevinden vanwege scattering van het metaal. Acteon maakt deze beelden beter leesbaar door middel van een krachtig, instelbaar artefactfilter.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0002-9/MediaObjects/12496_2018_2_Fig4_HTML.jpg

Een ander probleem waar een implantoloog tegenaan loopt, is dat de hoeveelheid bot in scans wel goed wordt weergegeven, maar dat de botkwaliteit in de verschillende grijswaarden niet interpretabel is. Acteon heeft dit ondervangen door in de 3D-imagingsoftware kleuren (groen en rood) toe te kennen aan de botdichtheid voor de implantaatplanning. Uiteraard wordt beweerd dat per opname een lage dosis straling aan de patiënt en de omgeving wordt afgegeven, maar in de verstrekte informatie worden geen uitspraken gedaan over de exacte doses. In plaats daarvan wordt meer gefocused op het softwareprogramma, dat zowel op een Mac- (dus ook op een iPad) als een Windows-computer kan draaien, met een uitgebreide implantaatbibliotheek. Door de ingebouwde orthopantomogram (OPT)-mogelijkheid en de cephalostaat-optie, zou de X-Mind Trium een aanwinst voor de grotere praktijken kunnen worden.

Meer informatie >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.