Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Warme verticale condensatie van guttapercha

Het lijkt inmiddels lang geleden en zelf zou ik geen enkele endodontische vulling meer uitvoeren met het aanbrengen van meerdere guttaperchastiften nadat er ruimte is gemaakt middels een spreader. Want laterale condensatie heeft volgens mij plaatsgemaakt voor warme verticale condensatie van guttapercha en dit is naar mijn mening dé methode om een wortelkanaal na vijlen, spoelen en drogen te vullen.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0014-0/MediaObjects/12496_2020_14_Fig1_HTML.jpg

In deze lijn komt Kerr met hun nieuwste obturatiesysteem, de Elements IC. Dit is een draadloos 2-unitsysteem, de downpackwarmtebron met een heatplugger, waarbij de hoofdvijl wordt afgebrand 5 tot 10 mm voor de apicale constrictie. Deze zachte guttapercha kan dan gecondenseerd worden met een standaard plugger. Daarna komt het ergonomische backfill-apparaat met een dunne tip die diep in het wortelkanaal wordt gebracht, waarna de warme vloeibare guttapercha onder druk in het kanaal kan vloeien.

De nieuwigheid van deze apparaten is dat ze beide hetzelfde scherm en interface delen met een licht-emitterende diodedisplay. Ze werken op dezelfde batterij en op het scherm is de hoeveelheid restlading zichtbaar waardoor de kans op een lege batterij net voordat we willen starten, tot een minimum beperkt blijft. De temperatuur en snelheid van GP-verwarming kan aangepast worden en ook vooraf worden ingesteld.

Meer informatie:
www.kerrdental.com

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.