Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vertrouwde digitale camera nu nog scherper | App helpt bij kleurbepaling

Ivoclar Vivadent heeft een nieuwe tandheelkundige app op de markt gebracht: de IPS e.max Shade Navigation App. Zoals de naam al suggereert bepaalt de app zowel de kleur als het translucentieniveau. Redacteur Irfan Abas testte de app op een smartphone.

Vertrouwde digitale camera nu nog scherper App helpt bij kleurbepaling

Irfan Abas: ‘Het blijkt dat met de app geen foto’s gemaakt kunnen worden van te behandelen elementen, maar dat deze wel een hulpmiddel is om de kleur te kiezen voor e.max IPS press, e.max CAD en zirCAD. De app leidt u langs vijf korte vragen via aanklikbare afbeeldingen.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0055-9/MediaObjects/12496_2018_55_Fig10_HTML.jpg

Bij vraag 1 vult u de huidige tandkleur in, bijvoorbeeld een voortand met de kleur A1.
Vraag 2 gaat over de indicatie: kies uit de opties facing of kroon en geef het aantal millimeters reductie op tijdens preparatie. Vraag 3 gaat over de stompkleur, bijvoorbeeld ND3.

Daarna stelt de app voor om bij e.max IPS press de kleur Multi BL2 te gebruiken bij de vervaardiging van een facing met de kleur A1.

De app is een goed hulpmiddel voor tandarts en technicus die met e.max werken. Het zou helemaal mooi zijn als zij later met een update van de app ook een foto van een element kunnen maken en dat de app hiervan dan de tandkleur en de kleur van de onderstructuur analyseert.’

Meer informatie >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.