Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verplicht schriftelijke offerte bij behandelingen vanaf 500 euro

Diederik Wieman
Met ingang van komend jaar zijn tandartsen verplicht om patiënten schriftelijk offerte te doen wanneer de behandeling meer dan 500 euro gaat kosten. Dit is een van de wijzigingen in de regels voor de mondzorg die de NZa onlangs bekendmaakte.    
© jozsitoeroe / stock.adobe.com

Er was al een verplichting om bij behandelingen die meer dan 250 euro kosten, de patiënt vooraf een offerte te verschaffen. Dit hoefde echter niet per se schriftelijk. De mondelinge werkwijze leidt volgens de NZa echter tot vragen en klachten van patiënten en dat is onwenselijk. Volgens de NZa zou daarom een schriftelijke offerte verplicht moeten zijn. De zorgautoriteit heeft echter ook oog voor de administratieve last die dit met zich meebrengt. Daarom is besloten om de regelgeving ongewijzigd te laten voor behandelingen die tussen de 250 en 500 euro kosten. Voor behandelingen vanaf 500 euro is in de regeling een aanvullende verplichting opgenomen dat de patiënt in alle gevallen een schriftelijke prijsopgave moet ontvangen. Dit mag ook per e-mail. Meer weten over deze en andere gewijzigde regels? Bekijk dan hier welke regels voor de mondzorg gelden in 2025.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.