Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tandartsgoud voor onderzoek borstkanker

Tandartspraktijk EDM in het Noord-Hollandse Koedijk heeft op 22 oktober een cheque van € 78.587 overhandigd aan oncoloog en onderzoeker Marleen Kok van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Het bedrag van de ‘Tandengoud 2021 cheque’ is de opbrengst van de inzameling van tandartsgoud onder tandartsen, parodontologen, implantologen en kaakchirurgen uit heel Nederland op initiatief van EDM.

 

Het geld is bestemd voor nieuw onderzoek naar borstkanker. Bij de overhandiging waren ook Riet van der Heide en Marianne Spaltman van de stichting A Sister’s Hope aanwezig. Deze organisatie haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker.

Tandarts Erik de Maijer nam al in 2008 het initiatief om het goud in te zamelen voor dit goede doel. Patiënten wordt gevraagd of ze hun kroon willen meenemen of doneren. Zo’n 99 procent van de patiënten kiest voor doneren omdat het een goed gevoel geeft iets te kunnen betekenen voor de medemens’” zegt de De Maijer.

In de loop van de tijd zijn steeds meer collega’s bij de inzameling betrokken, waardoor de opbrengst sterk is gegroeid. Sinds 2008 is zo bijna 600.000 euro ingezameld voor borstkankeronderzoek. Bewust is gekozen voor donaties aan concrete onderzoekprojecten, zodat de resultaten van de inzameling zichtbaar zijn. De medewerkers van de praktijk helpen belangeloos mee bij de inzameling. Ook bedrijven helpen met diensten en de inkoop van het goud, zodat de volledige waarde van het goud ten goede kan komt aan de actie. Er worden geen kosten afgetrokken.

Meer informatie vindt u op tandengoudvoorborstkankeronderzoek.

Bron en beeld: EDM Tandartsen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.