Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tandartsen waarschuwen voor gevaarlijke TikTok-trend | Video

Er is een gevaarlijke trend gaande op sociale media waarbij mensen beweren dat ze hun tanden bijwerken met een nagelvijl. Op TikTok zijn veel filmpjes te zien van vrouwen en mannen die hun tanden recht proberen vijlen met een nagelvijl.

 

 

TikTokkers gaan met een nagelvijl aan de slag om hun gebit recht te vijlen. Heb je kleine oneffenheden op je tanden of staat de onderkant niet helemaal in een rechte lijn? Dan kun je dat makkelijk oplossen met een nagelvijl, aldus diverse TikTok-gebruikers. Het goedkope hulpmiddel lijkt te werken. De trend won de voorbije maanden aan populariteit in filmpjes op TikTok. Maar experts waarschuwen dat het meer kwaad dan goed doet. Als je met een nagelvijl over je tanden gaat, kun je zowel de tandstructuur als het glazuur rondom de tand permanent beschadigen. “Het buitenste laagje groeit niet meer terug, waardoor tanden overgevoelig kunnen worden, en dan heb je een vulling of een kroon nodig.”

Laat het aan professionals over

Ingrepen die met je gebit te maken hebben, moet je écht alleen laten doen door professionals met gesteriliseerde instrumenten, aldus Sunny Sihra van de Britse Simply Theeth Clinic. Het vijlen lijkt een goedkoop en snel trucje om rechte tanden te krijgen, maar onderaan de streep ben je veel duurder uit. De kans is namelijk groot dat je uiteindelijk diverse behandelingen moet ondergaan om de opgelopen schade enigszins te herstellen. Denk hierbij aan het plaatsen van nieuwe kronen en dat is geen goedkope behandeling.

Bron: NU.nl
Beeld: © Debstreasures / Getty Images / iStock / Fotoweb


Tip

Lees ook Experts waarschuwen voor nieuwe Tiktok-trend: “Flos je tanden niet met je haar!” (video) 

Experts waarschuwen voor nieuwe Tiktok-trend: “Flos je tanden niet met je haar!” (video)

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.