Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Straattandarts Didi Landman: mondzorg in basispakket

Diederik Wieman
De Rotterdamse straattandarts Didi Landman verleent elke donderdag gratis mondzorg aan daklozen en minima. In een uitgebreid interview in De Volkskrant pleit ze ervoor om mondzorg in het basispakket op te nemen.
Straattandarts Didi Landman

De in Zuid-Afrika geboren Didi Landman ijvert al jaren voor een terugkeer van mondzorg in de basisverzekering, zo blijkt uit Volkskrant-interview. ‘Wij willen niet dat alle tandartszorg wordt vergoed. Dat zou te duur zijn. Een zilveren vulling vervangen door een witte? Jammer dan. Dat is geen zorg. Zorg is Michiel hier, die twee tanden mist.’ 

Of mondzorg terugkomt in het basispakket hangt af van de samenstelling die het kabinet krijgt naar aanleiding van de opmerkelijke verkiezingsuitslag. Van de vier grootste partijen zeggen in iedere gevel de PVV en GroenLinks-PvdA dat mondzorg in de basiszorg thuishoort. Lees hier het interview met de bevlogen straattandarts Didi Landman.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.