Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scanbaar afdrukmateriaal

Coltène/Whaledent komt met een nieuw afdrukmateriaal in hun A-siliconenfamilie Affinis: een scanbare versie genaamd Affinis DCode. Een afdruk van dit materiaal kan bij het tandtechnisch laboratorium worden aangeleverd om het te scannen voor een geprint model, en een gipsmodel overbodig wordt gemaakt.

Zoals we van Affinis gewend zijn kan de tandarts als lepelmateriaal kiezen voor een putty (meest stug), heavybody (stug) of monobody (minder stug). Voor de omspuiting van de preparatie heeft hij de keuze uit regular en lightbody en de goud- of zilverkleurige precious, het meest vloeibare omspuitmateriaal. Door gebruik te maken van de DCode kan de afdruk direct gescand kan worden.

De DCode kan na afdruk zelfs geautoclaveerd worden. (Denkt u hierbij wel even aan het type lepel, want deze kunnen niet altijd in de autoclaaf.) Deze materialen kunnen alle worden ingebracht in het eigen mengapparaat van Coltène, de Sympress II. Deze heeft een doorzichtige klep en twee mengsnelheden: één voor de lepel en één voor de spuitafdruk. Hiermee biedt Coltène een breed assortiment aan additiesiliconen voor afdrukken als alternatief voor de polyether afdruk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.