Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Provincie Zeeland wil regionale tandartsenopleiding wegens tekorten

Om de tekorten aan tandartsen in de provincie tegen te gaan, wil de provincie Zeeland een tandartsenopleiding in de regio Zuidwest-Nederland. Het lokale bestuur heeft hierover een brief gestuurd naar de minister van Volksgezondheid en de Tweede Kamer, aldus Omroep Zeeland.

 

Het idee is dat een regionale opleiding er ook voor zal zorgen dat tandartsen zich in de regio zullen vestigen. Studenten vestigen zich immers vaker in de regio waar ze gestudeerd hebben.

De provincie Zeeland kampt met een relatief groot tekort aan tandartsen. Per tandarts zijn er 2.505 inwoners, waarvan 57 procent tussen de 50 en 65 jaar is. Gemiddeld is er in Nederland een tandarts op 1.820 inwoners.

De branchevereniging Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) waarschuwt al langer voor de steeds groter worden tekorten aan tandartsen. De komende jaren kan die ook nog nijpender worden door vergrijzing en tandartsen van buiten Nederland die terugkeren naar het thuisland. De vereniging pleit voor een grotere capaciteit om tandartsen op te leiden. Eerder vertelde Wolter Brands, voorzitter KNMT, al aan Zorgvisie, dat cliënten voor dichte deuren dreigen te staan.

Bron: Skipr
Beeld: © KatarzynaBialasiewicz / Getty Images / iStock


Lees ook

Help, de tandarts verzuipt!

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.