Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poepinzameling ACTA succesvol verlopen. Eerste resultaten bekend

Diederik Wieman
De eerste resultaten van het enzymonderzoek, uitgevoerd door ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) in samenwerking met DierenPark Amersfoort, zijn bekend. Het onderzoek richt zich op de enzymactiviteit in de uitwerpselen van zowel huisdieren als dieren die leven in DierenPark Amersfoort.

Tijdens de meivakantie werd in dierenpark Amersfoort poep ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek van ACTA naar het soort voedsel en de afbreektijd die daarvoor nodig is door de enzymen. Niet alleen poep van dierentuinbewoners werd verzameld, bezoekers konden ook de uitwerpselen van hun (huis)dieren inleveren. De inzamelingsactie was zeer succesvol en inmiddels zijn de eerste resultaten bekend. Wendy Kaman, medisch bioloog en onderzoeker bij ACTA, hierover: “We hebben grote verschillen waargenomen als we kijken naar de enzymactiviteit van carnivoren (vleeseters) en herbivoren (planteneters). Deze resultaten geven ons nieuwe inzichten in de voedselverwerking van dieren. Uiteindelijk hopen we met deze inzichten ook het welzijn van de mens te verbeteren.” Kijk hier voor meer informatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.