Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orale film geeft medicatie af 

Diederik Wieman
Onderzoekers van de University van Singapore (NUS) hebben een nieuwe methode ontwikkeld om medicatie toe te dienen. Ze hebben de medicijnen in een dunne, oplosbare film weten te verwerken, die aan de binnenwang plakt.
Onderzoekers van de afdeling Farmacie van de National University of Singapore tonen voorbeelden van de medicijnfilms (Afbeelding: NUS)

Ze hebben daarmee een patiëntvriendelijk alternatief ontwikkeld met name geschikt voor kwetsbare groepen zoals ouderen en kinderen. Ook mensen die bang zijn voor injecties of moeite hebben met het doorslikken van tabletten, capsules of siropen zijn er mee geholpen. Volgens de onderzoekers is de nieuwe toedieningsmethode efficiënt, duurzaam en kosteneffectief. De nieuwe oplossing brengt medicijnen via het slijmvlies in de bloedbaan wanneer deze op de binnenwang wordt geplaatst. Hierdoor zijn er minder risico’s op verstikking of doseringsfouten die vaak voorkomen bij vloeibare medicijnen of medicijnen die met behulp van een injectienaald worden toegediend. Kijk hier voor meer informatie. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.