Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa geeft tips voor correcte declaraties vullingen en aligners

Bert Bukman
De NZa heeft tips en hulpmiddelen om tandartsen te helpen fouten te voorkomen bij het declareren voor twee soorten behandelingen. Het gaat om het declareren van vullingen en aligners.
© Andrey Popov / stock.adobe.com

Dat meldt de KNMT op zijn website.

1. V-codes – vullingen

Bij een vulling kan niet ook nog een V40-code (polijsten, beslijpen) worden gedeclareerd, want in de prestatie van de vulling is de afwerking inbegrepen. Bij andere behandelingen zoals kronen, beugels mogen natuurlijk geen vullingen worden gedeclareerd. Uit onderzoek van de NZa blijkt dat dit af en toe toch gebeurt. Vergeet daarnaast niet om de behandelde vlakken te vermelden bij de declaratie van vullingen. Dit is verplicht sinds 1 januari 2020.

2. F-codes – aligners

Een orthodontische behandeling met een onzichtbare beugel (ook wel vacuümgevormde apparatuur genoemd) bestaat uit verschillende verrichtingen. De NZa ziet dat orthodontisten en tandartsen onzichtbare beugels soms op verschillende manieren en dus niet altijd correct in rekening brengen. De toezichthouder heeft een speciale handreiking voor het correct declareren van aligners gemaakt. Handreiking declareren aligners

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.