Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NWVT bekroont proefschrift Puck van der Wouden 

Diederik Wieman
De Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging van Tandartsen (NWVT) heeft dit jaar de Hamer Duyvensz prijs toegekend aan dr. Puck van der Wouden. Ze kreeg de prijs voor haar tandheelkundig proefschrift ‘Agenda setting for research in oral health care Connecting perspectives’.
Bron foto: Puck van der Wouden (Twitter)

De NWVT kent eenmaal per jaar een wetenschappelijke onderscheiding toe aan het  – volgens de jury – beste tandheelkundig proefschrift van het jaar. Volgens de selectiecommissie verdient het promotieonderzoek van Van der Wouden aandacht, omdat het een apart perspectief op het tandheelkundig onderzoek is. De promovenda stelt vast dat de huidige onderzoeksportefeuille wordt beïnvloed door zogenaamde “academische drift”. Hierdoor neemt de focus op fundamenteel onderzoek toe, terwijl dit ten koste gaat van het onderzoek dat de klinische mondzorg bedient. Bovendien blijkt er een grote discrepantie te bestaan tussen enerzijds de zorguitgaven in belangrijke deelgebieden van de mondzorg en anderzijds de mate van onderzoek in deze deelgebieden. De jury meent dat dit proefschrift, hoewel nog wat in algemeenheden gesteld, consequenties kan hebben voor het opstellen van een gedetailleerdere onderzoeksagenda naar het werkgebied van juist de tandarts algemeen practicus.

De onderscheiding draagt de naam NWVT Hamer Duyvenszprijs, naar de tandartsen Hamer en Duyvensz uit wier legaten de prijs wordt gefinancierd. De prijs bestaat uit een certificaat en een bedrag van € 2.500,00. Dr. Puck van der Wouden heeft haar onderzoek verricht bij ACTA. Lees hier haar proefschrift.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.