Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw ontworpen anesthesiespuit

Elektronische injectiespuiten zijn al enige tijd op de markt. Een van de marktleiders op het gebied van anesthesie-injectievloeistof, Septodont, heeft even gewacht met het op de markt brengen van haar Dentapen en heeft daarmee de tijd genomen om de concurrentie te bestuderen. De onlangs dan geïntroduceerde Dentapen is een klein, op batterijen werkend en daardoor handzaam injecteerapparaat.

Deze spuit is qua vormgeving iets groter dan een reguliere injectiespuit en wordt geleverd met een houder die een pengreep als standaardgreep heeft: zoals we een injectiespuit vasthouden. Het heeft vijf knoppen, namelijk een aan/uit-knop, de activeringsknop waarmee de vloeistof wordt toegediend, en een snelheidskeuzeknop als een modusknop. De laatste knop is de terugkeerknop, waarmee de cartridges vervangen kunnen worden. De snelheid varieert van snel (1 ml/30 seconden) tot langzaam (1 ml/90 seconden).

Een anesthesiecartridge bevat 1,7 ml vloeistof, dus gemiddeld duurt het toedienen van één cartridge bijna 60 seconden (snel) tot 2,5 minuut in de langzame stand. Bij het geven van 4 cartridges zijn we dan 10 minuten bezig, en dat lijkt mij iets aan de te lange kant. In de modusstand kan nog gekozen worden voor een intraligementmodus, waarbij de laagste snelheid met maximaal vermogen wordt gegeven, en voor een progressieve modus, waarbij de doorstroming van de anesthesievloeistof geleidelijk stijgt. Vanuit de redactie zijn we benieuwd naar het werken in de praktijk met deze spuit.

Meer informatie:
https://www.septodont.nl/sites/nl/files/2019-09/DENTAPEN_brochure_NED_A4_web%20-%20FIN.pdf

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.