Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlandse staat gaat PFAS schade claimen bij 3M

Diederik Wieman
De Nederlandse staat vindt dat het Amerikaanse chemiebedrijf 3M de schade moet vergoeden die een van hun fabrieken heeft veroorzaakt in de Westerschelde door PFAS-lozingen. Dat schreef minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat, VVD) in een brief aan het bedrijf. De medische tak van 3M levert ook materialen, hulpmiddelen, instrumenten en apparatuur voor tandheelkunde en orthodontie.
De Westerschelde bij Breskens

De provincie Zeeland roept bedrijven, organisaties en bewoners al langer op zich te melden als ze schade hebben opgelopen door de stoffen in de Westerschelde. De zogeheten poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) zijn schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Ze worden gebruikt in bijvoorbeeld blusschuim en waterafstotende kleding. De stoffen kunnen zich ophopen in het lichaam en de werking van het immuunsysteem verminderen. Chemieconcern 3M, gevestigd in het Belgische Zwijndrecht, heeft jarenlang PFAS in de Schelde geloosd. Die rivier stroomt naar de Westerschelde in Zeeland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.