Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Baby met twee tanden geboren

Diederik Wieman
Hij werd twee weken te vroeg én met twee ondertandjes geboren: Dymean uit Almkerk. De kraamhulp, tandarts en huisarts geloofden hun ogen niet, zo blijkt uit berichtgeving van omroep Brabant.     
In ongeveer één op de tweeduizend gevallen worden baby's met melktanden geboren.

Volgens de trotse vader Dillan waren meteen na de geboorte twee witte puntjes onder het tandvlees te voelen. Inmiddels is er al één tandje door. De tandarts van het gezin reageerde op het nieuws: ‘het komt wel eens voor, maar het gebeurt niet vaak.’ De tandarts wees ook op het risico van vroege tandgroei: ‘Als ze niet verder groeien, zitten ze de andere tanden in de weg. Als ze los zitten en dreigen uit te vallen, moeten ze er ook meteen uit. De baby kan er anders in stikken.’ Lees hier het artikel van Omroep Brabant.

Baby’s die geboren worden met tanden. Het komt naar schatting slechts bij één op de tweeduizend geboorten voor. Meestal gaat het dan om hooguit twee tandjes die voelbaar of zichtbaar zijn. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. In de jaren zeventig werd in Denemarken een baby zes weken te vroeg geboren met vier tanden en vier kiezen. Sean Keany spant de kroon. Hij kwam op 10 april 1990 in Newbury (GB) ter wereld met maar liefst twaalf melktandjes. Hij kreeg daarmee een plekje in het Guiness Book of World Records. Om problemen te voorkomen werden al zijn tanden na tien dagen verwijderd. Maar anderhalf jaar later had de kleine Sean alweer een nieuwe rits tanden in zijn mond.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.