Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Na guided implanteren nu ook guided endo

Dat het niet altijd even goed met de endodontische (her)behandeling afloopt was onlangs in alle media een hot item nadat RTL-nieuws had bericht dat 26% van de uitbetaalde schadeclaims door de VVAA wortelkanaalbehandelingen betreft. Vrijwel tezelfdertijd komt Dentsply Sirona met een mogelijke oplossing voor de moeilijke endodontische openingen: de SICAT Endo 3D-software.

Daarmee kan vooraf het aantal kanalen, de lengte en de vorm van een te behandelen element in kaart gebracht worden. Op basis van deze informatie wordt een optimale, minimale opening berekend en gepositioneerd. Deze opening kan naar de mond worden overgebracht door het vervaardigen van een SICAT access guide (equivalent van een implantologische boorsjabloon).

Uiteraard kan er veel diagnostische informatie uit de software gehaald worden en lijkt een kleine, vooraf bepaalde opening van de pulpakamer een groot voordeel. Het gebruik van de vijlen daarna zal de tandarts (nog) zelf, zonder guide, moeten uitvoeren. Misschien toch een optie om moeilijke endodontische behandelingen te verwijzen naar de endodontoloog?

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0032-y/MediaObjects/12496_2019_32_Fig4_HTML.jpg

Meer informatie:

www.dzw.de/dentsply-sirona-praesentiert-sicat-endo

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.