Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mondweefselverzorgend spoelmiddel

Ivoclar Vivadent heeft onder de naam Cervitec Liquid een nieuw mondspoelmiddel op de markt gebracht dat volgens de fabrikant een bacteriebeheersende, verzachtende en genezende werking heeft op het tandvlees, de peri-implantaatmucosa en het mondslijmvlies.

Het middel bevat geen alcohol en prikt dus niet in de mond. Naast xylitol is het belangrijkste ingrediënt D-pathenol, het olie-achtige alcoholequivalent van vitamine B5, dat volgens de fabrikant het tandvlees verzacht en hydrateert en de vorming van nieuwe huidcellen versnelt. D-panthenol wordt daarom ook toegepast in shampoos en huidcrèmes. Het meest in het oog springende ingrediënt van Cervitec is echter 0,1% chloorhexidine, waardoor deze qua concentratie overeenkomt met de tijdelijk te gebruiken spoelmiddelen die bijvoorbeeld voor en na implantologische, parodontale, tandheelkundige en orthodontische ingrepen worden toegediend. Als smaak is als laatste nog mint toegevoegd voor een plezierige mondsensatie. Cervitec wordt geleverd in flesjes van 300 ml.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0132-8/MediaObjects/12496_2019_132_Fig4_HTML.jpg

Meer informatie:
www.ivoclarvivadent.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.