Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

“Met Philips Zoom bleekt uw patiënt zelf verantwoord thuis”

Excent Tandtechniek
Thuisbleken is populair. Patiënten behalen alleen een goed resultaat met een thuisbleekbehandeling via de tandartspraktijk. Met Philips Zoom! TakeHome en op maat gemaakte bleeklepels van Excent Tandtechniek bereikt uw patiënt maximaal resultaat.

We vroegen tandarts Maarten Bekkers naar zijn ervaring met Philips Zoom take home.

 1. Waarom bied jij bleekbehandelingen aan in de praktijk?
  Wij bieden bij ons in de praktijk Philips Zoom! take home aan. Thuis bleken dus. Ongeacht of je thuisbleken en/of in de praktijk bleken aanbiedt, denk ik dat het verstandig is dat behandelingen in en rond de mond, door professionals worden uitgevoerd.
  Thuisbleken heeft als voordeel dat je aan een korte afspraak voldoende hebt en dat de patiënt verder zelf aan de slag kan. In de praktijk bleken heeft als voordeel dat je een professional erbij hebt zitten die controle heeft en houdt over de behandeling. In feite worden in beide gevallen de tanden frisser gemaakt en heb je altijd iemand op wie je kan terugvallen bij vragen, gevoeligheid of andere bijzonderheden.

 2. Waarom is het relevant voor praktijken om deze behandeling aan te bieden?
  Bleken is onderdeel van de zorg die door onze patiënten gevraagd wordt. Als iemand onzeker is en graag een frissere glimlach wil dan kan dat met bleken vaak eenvoudig aangepakt worden, mits er geen (grote) vullingen aanwezig zijn in de voortanden. Sterker nog: ik denk dat het onze plicht is om soms ook een suggestie te doen bij patiënten. Uiteraard vrijblijvend, maar patiënten hebben wel het recht om te weten wat mogelijk is.

 3. Waarom raad jij praktijken aan te bleken met Philips Zoom?
  Philips is een betrouwbare partij met veel ervaring en een grote research & development afdeling. De materialen zijn bewezen effectief, zijn niet schadelijk voor het gebit en voorkomen gevoeligheid van de tanden. Daarnaast komt de complete bleekset inclusief bleeklepels bij je lokale Excent-vestiging vandaan. Wel zo fijn! En het is natuurlijk ook een grote pre dat het Nederlandse bedrijven zijn.

 4. Wat zijn jouw ervaringen, als tandarts, met Philips Zoom?
  Positief. Mooi pakket om mee te geven aan patiënten en we kunnen ook daadwerkelijk mooie resultaten bereiken. De patiënten geven aan geen extra gevoeligheid te ervaren na de bleekbehandeling.

 5. Wat is het voordeel van de samenwerking van Excent en Philips?
  Dat Excent Tandtechniek de complete set met bleeklepels levert, is heel fijn. Het is ook fijn voor patiënten dat 2 vliegen in één klap kunnen worden aangepakt. Tanden rechtzetten met AirSmile, de aligner van Excent, en daarna ook bleken is natuurlijk wel heel relaxed. Dan heb je een dubbel resultaat van je behandeling. En ook meteen grotere patiënttevredenheid.

Maarten Bekkers is werkzaam als Restauratief Tandarts (NVVRT/EPA) en houdt zich voornamelijk bezig met (al dan niet uitgebreide) restauratieve uitdagingen. Zijn werkzaamheden omvatten opstellen en uitvoeren van integrale behandelingen, slijtagebehandelingen en esthetische cases, maar ook implantologie en parodontale esthetische chirurgie.

Meer weten? Klik hier.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.