Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maleisië gaat suikerconsumptie aanpakken 

Diederik Wieman
De Maleisische overheid heeft een campagne ontwikkeld om overmatige suikerconsumptie in het land tegen te gaan. Maleisië heeft het hoogste aantal diabetespatiënten van Zuidoost Azië. De Malysian Dental Association prijst het initiatief van de regering.
© Mdv Edwards / stock.adobe.com

Een op de vijf inwoners van Maleisië heeft diabetes. Het aantal patiënten steeg in acht jaar tijd van 11,2 procent naar 18,3 procent. Verder heeft minstens de helft van de volwassen inwoners overgewicht of obesitas. Hoog tijd dus om het suikergebruik terug te dringen.

De campagne omvat programma’s voor alle leeftijdsgroepen, van kinderen op kleuterscholen tot senioren en wordt deels gefinancierd uit de suikerbelasting op frisdranken, die met 25 procent werd verhoogd. De Malysian Dental Association ondersteunt de campagne. “Vermindering van toegevoegde suikers in voedsel en dranken zal zeker de incidentie en de ernst van tandcariës verminderen”, aldus de organisatie. Kijk hier voor meer informatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.