Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TP boekkeuze: Externe cervicale wortelresorptie

De belangstelling voor externe cervicale wortelresorptie (ECR) is de laatste jaren toegenomen. Dat heeft ertoe geleid dat de incidentie het laatste decennium van 0,02% tot 5% is toegenomen. Aannemelijk is namelijk dat het niet vaker voorkomt dan tien jaar geleden maar vaker wordt gediagnostiseerd.

 

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-021-0015-7/MediaObjects/12496_2021_15_Fig4_HTML.jpg

Het boekje over dit onderwerp van Athina Mavridou is voor de algemeen practicus een handzaam naslagwerk. De indeling is helder en overzichtelijk. Van etiologie tot uiteindelijke behandelresultaten beschrijft Mavridou in 10 hoofdstukken alle belangrijke aspecten van ECR.

De schrijfstijl is aangenaam en het afgedrukte beeldmateriaal is van hoge kwaliteit. De combinatie van klinische foto’s, röntgenfoto’s en CBCT-afdrukken geeft een goed beeld van ECR en biedt een handvat voor het stellen van de diagnose.
Het is zeker geen leerboek voor uitsluitend specialisten. Met 55 bladzijden is het een boekje dat je in een uur hebt gelezen, maar dan ben je op het gebied van ECR wel weer helemaal bij. (Sander Loos)
Titel Externe cervicale wortelresorptie
Auteur Athina Mavridou
Omvang 55 pagina’s
ISBN 9789089763764
Prijs € 45,-
Uitgever AccreDidact

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.