Terugplaatsen van kroonfragmenten na trauma

Een student fiscaal recht van 26 jaar meldt zich in op een avond bij de dienstdoende tandarts. De patiënt blijkt na zich in zijn duim gesneden te hebben onwel te zijn geworden, waarbij hij met zijn kin op zijn bureaublad is terechtgekomen. Hij meldt zich bij de spoedeisende dienst waar de losse kroonfragmenten worden verwijderd en in de prullenbak worden gedeponeerd. De dienstdoende tandarts verwijst hem door naar een implantoloog voor het plaatsen van implantaten. De student vist de fragmenten uit de prullenbak, waarna een ontdekkingsreis begint langs diverse tandheelkundige specialisten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De patiënt is een 26-jarige man en is goed gezond. Hij gebruikt geen medicatie en rookt niet. Intraoraal zien we dat er sprake is van een verticale kroonwortelfractuur met pulpa-exponatie van zowel de 21

0
17

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 5, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.