Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ergonomisch nekkussen

Als fysiotherapeut zag Jerry van het bedrijf Happynecks in de praktijk veel behandelaars met fysieke klachten. Hierop bedacht hij, samen met zijn compagnon Peter, een kussen voor de tandheelkundige praktijk die het patiënten mogelijk maakt hun hoofden verder achterover te buigen, waardoor de behandelaar vanuit een betere positie beter zicht op de beter te verlichten mond hebben.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-021-0028-2/MediaObjects/12496_2021_28_Fig3_HTML.jpg
Het idee is dat een kussen met een bolling die in de nek van de patiënt geplaatst wordt, dit mogelijk maakt. Doordat het hoofd door het kussen optimaal wordt ondersteund tot het bovenste gedeelte van de bovenrug, liggen patiënten comfortabeler en hebben minder last van hun nek na de behandeling. Door deze ondersteuning liggen patiënten, vooral bij langere behandelingen rustiger in de stoel en kan de behandelaar zich beter focussen op de behandeling in plaats van op de patiënt.
De lastigheid in deze is dat elke behandelunit al een hoofdkussen heeft. Het mooiste is als dit kussen verwijderd kan worden om de Happyneck te plaatsen. Als dat niet kan, moet dit kussen zo ver als mogelijk naar achteren gekanteld worden voordat de Happyneck geplaatst wordt. Een nadeel hiervan is dat de patiënt dan minder laag komt en de behandelaar een te korte werkafstand tot de mond heeft. Als laatste dient de Happyneck zo ver mogelijk tegen de bovenrug aan geplaatst te worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.