Home 2021

Laatste artikelen

Algemene tandheelkunde

KennisVRAAG Wortelfractuur TP Kennistoets 2021-6

In TandartsPraktijk 6-2021 heeft u het artikel Behandeling van horizontale wortelfracturen kunnen lezen. Test uw kennis over dit onderwerp met de volgende meerkeuzevraag.
Algemene tandheelkunde

Vulmateriaal verwijderen

De HyFlex Remover is speciaal ontworpen voor het verwijderen van vulmateriaal uit wortelkanalen.
Algemene tandheelkunde

Universeel composietsysteem

SimpliShade van Kerr is een vereenvoudigd universeel composietsysteem. Het is voorzien van de Adaptive Response Technology, dat het verkrijgen van een natuurlijke restauratiekleur zou bevorderen.
Algemene tandheelkunde

Disposable matrixbandjes

De Pro-Matrix en de Pro-Matrix Curve zijn disposable matrixbandjes. Ze werden getest door gebruikers en de bevindingen zijn terug te vinden op www.​dentaladvisor.​com.
Algemene tandheelkunde

Universeel hechtcement

G-CEM ONE van GC is een universeel, niet-techniekgevoelig hechtcement. Het heeft een hoge hechtsterkte en een uitstekend zelfuithardend vermogen.
Parodontologie

TP Boekkeuze | Parodontologie, de complete samenvatting

Periodontics heeft de in Tacoma, Washington, werkende Suárez samen met zijn co-auteurs een knap stuk werk afgeleverd. Negenentwintig jonge auteurs leverden een bijdrage aan dit boek, dat door de uitgever letterlijk is bestempeld als een ‘study guide’.
Algemene tandheelkunde

TP Kennistoets 2021-6 Behandeling van horizontale wortelfracturen

Een TP Kennistoets is gekoppeld aan één artikel/thema. Accreditatie: Q-keurmerk® en 1 KRT-punt.
Kindertandheelkunde

Trammelant in tandartsland | Het is tijd voor strategische capaciteitsplanning

Al enige jaren maakt de KNMT zich sterk voor het opleiden van extra tandartsen. Recentelijk deed zij dat weer in een brandbrief aan het kabinet en onderschreef zij voor dit doel de petitie van Beyza en Mèlen, die met deze petitie een lang gekoesterde wens om voor de tandartsopleiding te worden ingeloot hoopten te forceren.
Algemene tandheelkunde

Doe méér met POM + TP Kennistoets

Polyoxymethyleen is een materiaal met prettige eigenschappen en lijkt veelbelovend omdat er talloze toepassingen mee mogelijk zijn. U bent vast al eens met dit materiaal in aanraking geweest omdat er in de implantologie onderdelen van gemaakt werden en worden - 40 jaar geleden en nu nog steeds. Misschien zegt de term ‘POM-schroefjes’ uit het oude IMZ-verleden sommigen van u wel iets?
Restauratieve tandheelkunde

De langetermijn-etsbrug

Bij het ontbreken van laterale bovenincisieven wordt bij jongeren vaak gekozen voor plaatsing van een etsbrug, om op latere leeftijd over te gaan tot implanteren. De etsbrug wordt dan dus gezien als tijdelijke voorziening. Maar kunnen we een etsbrug met een betere prognose maken, en kunnen we de levensduur daarvan verlengen?