Home 2021

Laatste artikelen

Restauratieve tandheelkunde

KennisVRAAG Als kauwen (en soms ook lachen) pijn doet TP Kennistoets 2021-2

In TandartsPraktijk 1-2021 heeft u het artikel Een vervelende vlek! En nu? kunnen lezen. Test uw kennis over dit onderwerp met de volgende meerkeuzevraag.

Materiaalverwarmer | TP test

In dit nummer test ik de C-Flo van Bryant Dental: een handige verwarmer voor composiet, anesthesie en hypochloriet, die bovenal met zijn design en zwarte kleur stijlvol in de behandelkamer staat.

Synthetisch bot voor behoud

In contacten met collega’s die patiënten naar mij verwijzen voor een implantologische behandeling, benadruk ik om, waar dat mogelijk is, niet zelf tot extractie over te gaan. Immers, na extractie treedt een forse botresorptie op tot wel 40% van de dimensies van de alveole.

TP boekkeuze: Externe cervicale wortelresorptie

De belangstelling voor externe cervicale wortelresorptie (ECR) is de laatste jaren toegenomen. Dat heeft ertoe geleid dat de incidentie het laatste decennium van 0,02% tot 5% is toegenomen. Aannemelijk is namelijk dat het niet vaker voorkomt dan tien jaar geleden maar vaker wordt gediagnostiseerd.

Chloorhexidinechip

Heeft u last van verdiepte pockets die na reinigingen niet afnemen? Een aanvullende optie op de parodontale therapie zou het aanbrengen van de Periochip kunnen zijn: een dunne film die in een enkele verdiepte pocket aangebracht kan worden.
Parodontologie

Slim een parodontiumstatus maken

De tandarts heeft de luxe van een assistent, wat onder meer heel handig is bij het meten van een pocket of een parodontiumstatus maken. Maar dat geldt in de praktijk vaak niet voor de mondhygiënist, terwijl juist die deze verrichtingen vaker uitvoert.
Algemene tandheelkunde

TP Kennistoets 2021-2 Als kauwen (en soms ook lachen) pijn doet

Een TP Kennistoets is gekoppeld aan één artikel/thema. Accreditatie: Q-keurmerk® en 1 KRT-punt.

Video’s bekijken via de More Media App

Vanaf TandartsPraktijk 1-2021 is het mogelijk bij sommige artikelen direct op de telefoon een bijbehorende video te bekijken.

Smile Lite in bruikleen voor TP-lezers

Als u ook een casus wilt presenteren in TP maar niet beschikt over een camera, laat het ons dan weten. 4CleverDental is namelijk bereid een Smile Lite tijdelijk ter beschikking te stellen aan lezers van TP.

Dick van den Bol: ‘Liever een legertruck dan een Porsche’

Een auto heeft de gemiddelde tandarts wel, in sommige gevallen misschien zelfs twee. Maar wat tandarts Dick van den Bol uit Son en Breugel tot zijn beschikking heeft, is toch echt van een andere orde: een verzameling grote militaire voertuigen uit WO II.