Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lithiumdisilicaat-buigsterkte van 500 mpa

Sinds de lancering in 2005 zijn al meer dan 100 miljoen restauraties met een overlevingspercentage hoger dan 96% vervaardigd. Deze indrukwekkende cijfers gelden voor IPS e.max, het resistente en esthetische lithiumdisilicaat- glaskeramiek.

Constante kwaliteitstesten hebben bewezen dat de gemiddelde buigsterkte van dit keramiek 500 MPa bedraagt. Dit feit bevestigt het succes van dit restauratiemateriaal. Daarom ook blijft het materiaal IPS e.max lithiumdisilicaat ongewijzigd. Tot nu toe maakte Ivoclar Vivadent evenwel de relevante buigsterkte in minimale waarden bekend. Op basis van verantwoorde marketing publiceerde deze fabrikant conservatieve gegevens naar zijn klanten om een veiligheidsbuffer in te bouwen, bijvoorbeeld als de verwerkingsinstructies niet strikt zouden worden opgevolgd en nageleefd. Vanwege de uitstekende resultaten wordt vanaf nu de gemiddelde sterkte gecommuniceerd. Dankzij de klinische gegevens is het mogelijk om de vereiste materiaaldikte van IPS e.max lithiumdisilicaatkronen te verminderen. Een dikte van 1 millimeter is toereikend als de kronen adhesief worden gecementeerd.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-017-0033-7/MediaObjects/12496_2017_33_Fig2_HTML.jpg

Bovendien kunnen ook minimaal invasieve occlusale veneers/facings worden vervaardigd met IPS e.max CAD. Dit betekent dat weefselsparende tandheelkunde wordt ondersteund. Tandartsen hebben zelfs meer mogelijkheden bij het gebruik van IPS e.max voor minimaal invasieve restauraties. Ook tandtechnici zijn verzekerd van een goede keuze met IPS e.max. Zij profiteren van meer flexibiliteit bij de productie van zeer esthetische restauraties. Ten slotte kan de patiënt tevreden zijn omdat de hoge waarden betekenen dat er meer van het natuurlijke element kan worden bewaard.

Inl.: Ivoclar Vivadent BV – Representative Office
T: 023-235293791
F: 023-235554504
E: info.nl@ivoclarvivadent.com
I: blog.​ivoclarvivadent.​com/​dentist

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.