Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laminate veneers | TP Boekkeuze

Doordat mensen zich meer bewust zijn van het belang van een verzorgd uiterlijk, wensen zij graag mooie (witte) tanden. Dat verklaart de sterk toegenomen aandacht voor esthetische tandheelkunde. Dit vormt vaak een uitdaging voor de tandarts omdat daarbij vrijwel altijd sprake is van een of meerdere bijkomende complicerende factoren.

Het zeer omvangrijke boek ‘Laminate veneers’ is een absolute must voor elke tandarts die graag esthetisch werk verricht. Aan de hand van 20 casussen bespreekt auteur Stefen Koubi verschillende behandelstrategieën met porseleinen facings. Daarin gaat hij de genoemde complicerende factoren niet uit de weg. Het boek begint met een hoofdstuk over analyse, waarin Koubi beschrijft met welke aspecten we rekening moeten houden bij een esthetische behandeling en hoe we deze verwerken in een digital smile design. Hij gaat dieper in op de soorten afdrukken die we moeten nemen, het belang van een goede wax-up en het testen hiervan.

In het tweede hoofdstuk gaat hij in op de beschikbare soorten porselein en op het bereiken van een optimale communicatie met onze tandtechnicus. En in het derde hoofdstuk komen de verschillende preparatie-technieken aan de orde en toont hij welke techniek voor welke situatie geschikt is.

Deze drie hoofdstukken vormen de basis voor de hoofdstukken die daarna volgen, waarin hij telkens aan de hand van een specifieke casus het juiste behandeltype illustreert. Onder meer: ‘non-prep facings’, het sluiten van diastemen en de moeilijkheden van preparaties bij patiënten met recessies.

De vormgeving van het boek is prachtig, met vooral zeer veel klinische foto’s met kleine stukjes tekst omdat de foto’s het verhaal vertellen. Daarnaast is het een interactief boek: met behulp van uw smartphone met daarin de modern media app kunt u video’s zien van de uitgevoerde behandelingen. Kortom: dit boek is zijn geld meer dan waard! (Maarten de Beer)

 

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-021-0002-z/MediaObjects/12496_2021_2_Fig4_HTML.jpg

 

Titel: laminate veneers auteur stefen koubi
Omvang 683 pagina’s
ISBN 978-2-36615-055-1
Prijs € 263
Uitgever quintessence publishing francedoordat

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.