Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kwade tanden laten afknippen

Diederik Wieman
Vincent van Gogh staat bekend om zijn buitengewone bijdrage aan de kunstwereld. Minder bekend is dat hij een uitermate slecht gebit had. Van Gogh werd geboren in 1853 en leefde in een tijd waarin tandheelkunde en mondhygiëne nog niet zover gevorderd waren. 
Zijn brieven onthullen intrigerende details over de staat van zijn tanden en zijn persoonlijke ervaringen. Aan zijn broer Theo schreef hij op 2 februari 1886: ‘Ik ben doende om mijn gebit weer in orde te brengen. Ik heb niet meer dan tien tanden die weg zijn of weg gaan. En dat is te veel en te hinderlijk en tevens geeft het mij een air van over veertig jaar wat me teveel nadeel doet.’ Meer weten over de staat van Vincents gebit? Lees dan hier het artikel dat TP-redacteur en tandarts Lenneke Vos schreef. Nog geen abonnee? Krijg dan hier twee maanden gratis (en zonder verplichtingen) toegang tot alle digitale content van TP Magazine! 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.