Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Komt er weer een cao voor tandartsassistenten?

Diederik Wieman
De laatste cao voor tandarts- en preventieassistenten liep bijna twintig jaar geleden af. De  eenzijdig opgestelde KNMT-arbeidsvoorwaardenregeling die daarvoor in de plaats kwam, werd eind vorig jaar door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) afgeschoten. Vakblad ‘De Tandartsassistent’ vroeg vakbond CNV of de branche nu een nieuwe cao tegemoet kan zien. 
Geef jouw mening via de TP-magazine poll. Vul hier in of jij vindt dat er wel of juist geen cao moet komen. Kijk meteen wat jouw collega’s ervan vinden.

Volgens het tijdschrift is zo’n cao een belangrijk onderwerp voor de beroepsgroep omdat er veel onrust is onder tandartsassistenten en er een tekort aan assistenten is. ‘Steeds meer tandartsassistenten gaan als zzp’er aan de slag, waardoor ze meer kunnen verdienen en meer vrijheid hebben om hun eigen voorwaarden te bepalen’, aldus De Tandartsassistent. Nu de KNMT op last van de ACM de arbeidsvoorwaardenregeling heeft ingetrokken, hebben preventie- en tandartsassistenten in de praktijk nauwelijks houvast in de vorm van rechten en voorwaarden. Vakbond CNV maakt zich nu hard voor een nieuwe cao. De KNMT zegt dat het recent een verkennend gesprek voerde met het CNV. De beroepsorganisatie vindt het echter ‘een complex dossier’ en kan op dit moment nog niet aangeven of en zo ja wanneer een cao tot stand kan komen. Lees hier het artikel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.