Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNMT reageert op cao-wens tandartsassistenten

Diederik Wieman
Bij de KNMT komen de laatste tijd steeds meer vragen binnen over een mogelijke cao voor tandartsassistenten. De organisatie stelt dat zij op dit moment de verschillende mogelijkheden voor een arbeidsvoorwaardenbeleid verkent. Een cao is een van de opties. 

‘We kijken hoe andere sectoren binnen de zorg het geregeld hebben, gebruiken de informatie uit diverse onderzoeken naar arbeidsvoorwaarden en laten ons adviseren door externe experts. Van cao-onderhandelingen met een of meer vakbonden is momenteel geen sprake’ aldus de KNMT. Volgens de beroepsorganisatie willen tandartsen het goed voor hun werknemers regelen en een aantrekkelijke werkgever zijn, zeker in deze tijd van personeelstekorten. Die wensen sluiten weliswaar goed aan bij de uitgangspunten van een cao, maar desalniettemin kan de KNMT niet zeggen of zo’n cao er ook daadwerkelijk komt. Lees hier het hele bericht. 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.