Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Keramisch implantaat met interne verbinding

Nobel Biocare komt met de NobelPearl tegemoet aan de wensen van de implantoloog, namelijk een implantaat van zirkoonoxide met een interne connectie.

Sommige patiënten willen graag metaalvrije implantaten in hun mond. De markt speelt hier op in door het vervaardigen van zirkoonoxide-implantaten. Een voordeel hiervan zijn de bot- en weefselvriendelijke eigenschappen van het materiaal. Mocht het implantaat te ver naar buccaal geplaatst zijn, hebben we geen last van doorschemerend metaal. Eén nadeel was de kroon die erop gemaakt moest worden. Het was namelijk óf een implantaat met een opbouw in 1 (onepiece) die de tandarts moest beslijpen tot een opbouw en conventioneel moest afdrukken, óf het middels glasvezelstiften zelf vervaardigen van een opbouw.

Nobel Biocare komt nu met de NobelPearl tegemoet aan de wensen van de implantoloog, namelijk een implantaat van zirkoonoxide met een interne connectie. Deze interne connectie heeft een X-vorm en is speciaal ontwikkeld voor hun keramische implantaten en heeft niet de triloop zoals we van Nobelimplantaten gewend zijn. Om de krachten goed op te kunnen vangen, wordt er een keramisch abutment bijgeleverd en een schroefje van PEEK. Met een taperontwerp en schroefwindingen is het een implantaat dat ook primaire stabiliteit moet geven direct bij de chirurgische fase. De nek van het implantaat is gladgepolijst voor hechting met de zachte weefsels, terwijl de body van het implantaat ruw uitgevoerd is door te zandstralen en te etsen. Kortom: een veelbelovend implantaat. We zijn benieuwd naar de klinische resultaten.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0091-5/MediaObjects/12496_2018_91_Fig5_HTML.jpg

Meer informatie >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.