Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kant-en-klare bleekbitjes

Een van de onderwerpen waarnaar de Nederlanders op internet het meest zoekt zijn ‘bleken’ en ‘wittere tanden’. Een positieve ontwikkeling: tanden (de kleur en het gebit in het algemeen) (b)lijkt dus belangrijk in ons land.

Waar de bleekwinkels allengs minder aanwezig zijn nadat de Europese wetgeving had beslist dat er tot 6% natriumperoxide gebleekt mag worden, verschuift de aandacht meer en meer naar thuisbleken. Dat wil zeggen: de patiënt laat bleekbitjes op maat maken bij de tandarts en koopt spuitjes met 6% natriumperoxide-gel of tot 16% carbamideperoxide en draagt deze enkele uren per etmaal en herhaalt dit een keer of zeven.

Er zijn al producenten die de kosten proberen te verlagen door kant-en-klare bitjes aan te bieden waarin de gel al geïmpregneerd zit. Eerder hebben we hierover al bericht in onze nieuwsrubriek. Een nieuwe speler op dit gebied, Cavex (bekend van de alginaten) komt nu met Cavex Bite&White ready 2use. Eigentijdse benaming. Bij aanschaf koopt men acht voorgevulde bleeklepels met duidelijke instructie. Deze geeft onder meer aan dat er gedurende acht dagen enkel 15 minuten per dag gebleekt hoeft te worden om een zichtbaar witter resultaat te behalen. De lepel is er in één maat voor alle patiënten.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0104-z/MediaObjects/12496_2019_104_Fig2_HTML.jpg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.