Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ivoren Kruis wil onafhankelijke commissie Mondzorg

Diederik Wieman
Nu de motie over verzekerde mondzorg het niet heeft gehaald in de Tweede Kamer, vreest het Ivoren Kruis dat de mondzorgproblemen in ons land verder zullen toenemen. De vereniging doet daarom een oproep aan de Tweede Kamer voor het instellen van een onafhankelijke commissie Mondzorg. Deze commissie moet de totale problematiek van de mondgezondheid in kaart brengen en met werkbare en haalbare oplossingen komen.
Doorkijkje naar het Ministerie van VWS. © Emma / Stock.adobe.com

Volgens het Ivoren Kruis werd de motie als ‘gratis bier’ gekwalificeerd omdat de wens om mondzorg goed te verzekeren in stemming is gebracht zonder het met een goed plan te onderbouwen. ‘Het aannemen van een dergelijke motie kan dan inderdaad tot chaos leiden, wat tegenstemmers oproept’, aldus de vereniging. ‘Zowel over de haalbaarheid als de kosten is meer informatie nodig. Het Ivoren Kruis heeft dit al lang geleden voorzien en daarom herhaalde malen aan de overheid gevraagd om een onafhankelijke commissie in te stellen die de mondzorg problematiek integraal bekijkt en met een integraal plan komt. Het gaat hierbij om de inzet en bevoegdheden van de gehele professionele beroepskolom van mondzorgverleners, de bijbehorende opleidingen, het bedrijfsmodel van de mondzorg en daarmee ook om de verzekerbaarheid en toegankelijkheid van mondzorg.’ Bekijk hier de oproep aan de Tweede Kamer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.