Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hechtingen oefenen op aubergine en vleestomaat 

Diederik Wieman
Tot het curriculum implantologie van de Deutsche Gesellschaft für Implantologie (DGI) behoort ook het knippen en hechten van tandvlees. Tijdens een van de opleidingsdagen in Berlijn werd niet zoals gebruikelijk geoefend op varkenskaken, maar op aubergines, komkommers en vleestomaten. 

Normaal gesproken wordt chirurgisch knippen en hechten in het curriculum van de DGI getraind op varkenskaken. Maar zeker in de zomermaanden is het geen onverdeeld genoegen om met je neus boven een varkenskaak te hangen. Daarom bedacht DGI-bestuurslid dr. Anette Strunz een creatieve oplossing: oefenen op aubergines, vleestomaten en komkommers. De tomatenhuid is natuurlijk niet te vergelijken met tandvlees, maar je leert heel voorzichtig een knoop te leggen zodat de huid niet scheurt, aldus Strunz. Het enige nadeel van de aubergine: het hechtmateriaal is op de donkerpaarse schil moeilijk te zien. Lees hier het hele artikel.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.