Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groningse minima gratis naar de tandarts

Diederik Wieman
Inwoners van de stad Groningers met een laag inkomen kunnen vanaf 1 april hun tandartsbezoek bij de gemeente declareren. Onder meer controles en het vullen van gaatjes worden dan vanuit de bijzondere bijstand vergoed. De regeling geldt voor inwoners met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum. Het stadsbestuur hoopt hiermee zorgmijding te voorkomen.    
Blik op Groningen (©Rick van Houten/Unsplash)

De bestaande regeling in Groningen wordt per 1 april versoepeld, zo blijkt. Minima hoeven bijvoorbeeld niet langer aanvullend verzekerd te zijn. Ook hoeven zij geen bijzondere bijstand aan te vragen en vervalt de verplichting om de medische noodzaak aan te tonen. Nieuw is ook dat de gemeente niet langer van mensen verwacht dat ze kleine spaartegoeden aanwenden voor tandartskosten. Alles wordt op basis van de ingediende declaratie gewoon vergoed. De gemeente Groningen wil de proef overigens uitbreiden door ook fysio- en oefentherapie te vergoeden.Meer weten? Lees dan hier het artikel in Binnenlands Bestuur.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.