Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Goedkopere digitale occlusie analyse

Digitale tandheelkunde is misschien wel de vakmatige topic van het komende decennium. We nemen geen afdrukken meer, maar scannen het gebit.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0026-9/MediaObjects/12496_2020_26_Fig4_HTML.jpg

Digitale tandheelkunde is misschien wel de vakmatige topic van het komende decennium. We nemen geen afdrukken meer, maar scannen het gebit. Met implantologie en kaakchirurgie nemen we geen risico’s meer, we hebben vooraf een 3-dimensionaal beeld van de kaak en de omliggende anatomische structuren. En ter vervanging van occlusiepapier en shim stok folie, dat eigenlijk een inktpapiertje is en een dunne folie, hebben we de T-scan. Deze geeft een digitaal beeld van waar de occlusiepunten zitten én hoe zwaar deze zijn. Daarna kan een meer gebalanceerde occlusie en articulatie bereikt worden om deze selectief in te slijpen.

De groep tandartsen die de T-Scan gebruiken groeit gestaag, maar er zijn genoeg tandartsen die opzien tegen de investering die dat met zich meebrengt. Om toch deze tandartsen te bereiken komt de fabrikant met een instapmodel: de T-Scan Novus Core. Dit apparaat is ruim € 4.500 goedkoper dan het eigenlijke model. Het instapmodel komt met basissoftware waarmee de basale occlusie en articulatie van patiënten gemeten kan worden ten behoeve van meer inzicht in het krachtenspel in de mond van de patiënt. En bent u enthousiast en wilt u upgraden naar het volledige model, dan is dat mogelijk.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0026-9/MediaObjects/12496_2020_26_Fig5_HTML.jpg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.