Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Goede tandpasta hoeft niet duur te zijn

Diederik Wieman
De Consumentenbond heeft onlangs een tandpasta test gehouden. In totaal werden zestien tandpasta's beoordeeld. Daaruit de beste kiezen was nog niet eenvoudig. Geen enkele tandpasta scoort op alle punten goed. 

De Beste uit Test is tevens de Beste Koop én de favoriet van het panel. Hij is zacht voor het glazuur, maar scoort onvoldoende op het schoonmaken van het gebit. De tandpasta met de beste verhouding tussen schuren en schoonmaken is echter niet duurzaam. De consumentenbond concludeert dat goede tandpasta niet duur hoeft te zijn. Ook signaleert de bond dat sommige tandpasta’s stoffen bevatten die je liever niet in je mond wilt hebben. Genoemd worden sodium lauryl sulfate (SLS), limonene, zinc oxide, titaniumdioxide, triclosan en PEG-40. De gehele test en de uitslagen zijn via deze link te lezen. Je moet echter wel lid van de Consumentenbond zijn om de resultaten in te zien. Spoiler alert: Oral-B (dat in reclames verkondigt dat het wordt aangeraden door tandartsen) bungelt onderaan de lijst, beste koop is het relatief goedkope Colgate, aldus de Consumentenbond.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.