Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eindelijk glasionomeercement uit handmixer

Glasionomeercement (gic): wie is er niet mee opgegroeid om daar gouden kronen of kronen van metaal met opgebakken porselein mee vast te zetten?

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0077-y/MediaObjects/12496_2019_77_Fig1_HTML.jpg

GC, al 30 jaar bekend van de glasionomeercementen, komt nu op de markt met de evolutie van glasionomeercement, genaamd FujiCEM Evolve. Het is een verbeterd kunstharsgemodificeerd hechtcement dat gebruikt kan worden voor zowel onderstructuren van metaal als van zirkoonoxide. De goede eigenschap van gic is een goede hechting aan dentine zonder voorbehandeling, dus na reiniging van de stomp kan de kroon, nadat deze voorzien is van een laagje gic direct geplaatst worden. Voorts is het gebruik van rubberdam volgens de fabrikant niet nodig, omdat het vocht tolerant is, en geeft gic weinig napijn aan het element. De fabrikant vervolmaakte het product door het te leveren in een ergonomische spuit die geschikt is voor een automixer en met de bijbehorende zuinige ‘push & click’-mengtips, die ook verkrijgbaar zijn als endotips. De fysische eigenschappen zijn: een werktijd van 145 seconden en volledige uitharding na 4,5 minuut, een cementdikte van 12 micrometer (µm), een radiopaciteit van 258% en een hechtsterkte van meer dan 8 megapascal aan glazuur en meer dan 13 MPa aan zirkoonoxide.

GC mengt zich met dit product in de strijd om de cementen en biedt een eenvoudig alternatief voor de composietcementen.

Meer informatie:

https://www.gceurope.com/products/fujicemevolve/

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.