Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eigen dentine vermalen tot botpartikels

Het apparaat is al een aantal jaar op de markt, maar vanwege de grootte en de kosten had de techniek nog niet een weg naar de Nederlandse praktijk gevonden: de Tooth transformer.

De Tooth transformer is er echter nu: een compact apparaat voor het volledig geautomatiseerd vermalen van geëxtraheerde elementen tot autoloog botmateriaal dat gebruikt kan worden bij een botopbouw. Uiteraard wel elementen van dezelfde patiënt bij wie geïmplanteerd moet worden: in de elementen zit niet alleen calciumfosfaat van de patiënt zelf, maar ook groeifactoren, waardoor er van dit bot een osseoinductieve en zelfs osseoproliferatieve werking uitgaat.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0073-7/MediaObjects/12496_2018_73_Fig9_HTML.jpg

Hoe het werkt? Na extractie wordt het element gereinigd en ontdaan van ligament, eventuele restauraties en tandsteen. Het schone, droge element wordt in kleine stukken verdeeld en in een botmolentje gelegd dat in de Tooth transformer wordt geschoven en na een bewerking daarin geschikte dentinegranules geeft voor de behandeling.

Meer informatie >>
Informatie over de Tooth transformer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.