Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Duitsland zet rem op vercommercialisering mondzorg

Diederik Wieman

Duitsland gaat strenger optreden tegen private equity en andere commerciële investeerders in de mondzorg. Dit hebben de deelstaatministers van gezondheidszorg unaniem besloten tijdens een gemeenschappelijke conferentie op 26 juni in Maagdenburg.

De deelstaatministers vragen het landelijk ministerie van Volksgezondheid om investeringen in commerciële medische zorgcentra te reguleren. Bovendien willen de deelstaatministers het verbieden dat het grootkapitaal mondzorgpraktijken opricht en exploiteert. De Duitse verenging van ziekenfondstandartsen is blij met de voorstellen. Volgens voorzitter dr. Wolfgang Esser is al jarenlang bekend dat mondzorg geleverd door commerciële partijen onder de maat is. “Daarvan is gedocumenteerde informatie. Bovendien zien we dat steeds meer private equity en hedgefondsen hun weg vinden naar de tandheelkundige zorg.” Ook de voorzitter de Duitse tandheelkundige vereniging, prof. Christoph Benz is opgelucht dat er nu stappen genomen worden tegen commercialisering van de tandheelkunde. “Tandheelkunde mag geen industrieel product worden met verkoopdruk op jonge collega’s. De voorstellen van de deelstaatministers kunnen deze ongewenste trend stoppen.” Na de unanieme beslissing van de ministers van Volksgezondheid van de deelstaten, ligt de bal nu bij het federale ministerie van Volksgezondheid, dat – aldus Benz – “snel actie moet ondernemen om verdere blijvende schade aan een van de beste tandheelkundige zorgsystemen ter wereld te voorkomen.”

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.