Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Draadloos lichtsysteem

In deze nieuwsrubriek hebben we al veelvuldig geschreven over loepbrillen, en over lichtsystemen die op deze loepsystemen aangesloten kunnen worden. Eén lastig detail daarbij is de batterij die aan de lamp gekoppeld moet worden en in de broekzak gehouden of aan de riem geklikt wordt. Daarnaast moet er natuurlijk ook een draad van de batterij naar de lamp lopen en die hebben we dan aan óf onder ons shirt hangen die in de weg kan zitten tijdens een behandeling.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0091-0/MediaObjects/12496_2020_91_Fig10_HTML.jpg

 

Univet (Italiaans bedrijf dat veiligheidsbrillen en loepsystemen produceert) komt met de EOS Wireless, een kleine ledlamp die door een magneet aan de loepbril bevestigd kan worden, terwijl de (kleine) batterij op de lamp geklikt wordt. Zo zijn er geen snoeren meer nodig. De lamp zelf geeft een heldere cirkel met een lichttemperatuur van 5700 K en een lichtsterkte van 38000 lux. De lamp heeft aan beide zijden een sensor waardoor deze zonder aanraking aan- en uitgezet kan worden. De kleine batterijen doen er 90 minuten over om volgeladen te worden en gaan dan ongeveer 2 uur mee. Doordat er twee batterijen bij geleverd worden, kan er een hele dag mee gewerkt worden. Het totaalgewicht van de lamp mét batterij komt op 36 gram, wat wel twee keer zwaarder is dan lampsystemen met een externe batterij. We zijn dus benieuwd of de loepbril nog goed draagbaar is met de EOS Wireless, maar het klinkt veelbelovend. Dit jaar werd EOS Wireless onderscheiden met Red Dot Design Award.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.